Sven Van Den Wyngaert

Passende live muziek voor:

  • artiesten
  • evenementen
  • huwelijken en ceremonie's
  • receptie's of diners

Huur mij in. Solo, als duo of band. Helemaal volgens uw specifieke wensen, op maat van uw feest of evenement.


Mijn werkwijze?

  1. Briefing. Vertel mij alles over de context en uw verwachtingen op muzikaal vlak.
  2. Voorbereiding. Een goede voorbereiding is het halve werk en dat geldt zeker voor muziek. Concreet? We studeren de nummers in en repeteren ze grondig.
  3. Soundcheck. Ook op de dag zelf vormt een grondige voorbereiding uw garantie op een muzikaal hoogstandje. De soundcheck vindt natuurlijk plaats nog voor de eerste gasten binnenkomen.
 

Wie ben ik?

Toen ik nog op de lagere school zat, raakte ik helemaal in de ban van mijn eerste keyboard. Ik ging klassieke piano studeren aan de muziekacademie van Sint-Niklaas en volgde nadien een opleiding muziekdocent

Sinds 2011 geef ik les (MCV en koor) aan kinderen en volwassenen in de kunstenacademie van Beveren.

De laatste jaren treed ik vaak op met mijn begeleidingsband en werk ik mee aan verschillende muziekprojecten. Als pianist begeleidde ik al tal van artiesten in België, Nederland en Duitsland. In 2018 tot 2021 werkte ik als pianist voor "The Voice Van Vlaanderen" en begeleidde daarbij de kandidaten doorheen de verschillende auditie's. In 2020 mocht ik enkele piano-partijen voor mijn rekening nemen van het meest bekeken TV-pgramma ooit "The Masked Singer" op VTM. Dat jaar was ik ook te zien als pianist van Laura Tesoro bij 'The voice Comeback Stage'. Ik ben op regelmatige basis te gast als pianist bij tal van TV-programma's in binnen- en buitenland. Sinds 2020 werk ik als vaste pianist en MD voor Christoff en sinds 2021 voor Sandra Kim.

 


Waarom ik doe wat ik doe?

Waarom wordt iemand leraar? Of kok? Noem het gerust een roeping. De liefde voor muziek, zeg maar. Ik ben gek op muziek, want muziek geeft vorm aan blijvende herinneringen voor mensen. Zeker op grote momenten zoals het huwelijk. Dat ik deel mag uitmaken van die mijlpalen in iemand zijn leven beschouw ik als een hele eer. U geeft mij het vertrouwen, ik geef u een moment om te koesteren. Voor altijd.