Sven Van Den Wyngaert

'Bakteurs' is een muzikaal theaterstuk over het leven van twee jongens die elk in een ander dorp zijn opgegroeid: Peter Thyssen in het polderdorp Sint-Gillis-Waas en Jan Van Looveren in het landelijke Ekeren. Twee jongens die van elkaars bestaan niets afwisten.

Peter groeide op in een echte bakkersfamilie, hij was dus voorbestemd om bakker te worden. Jan op zijn beurt was van kleins af aan geïnteresseerd in de bakkunsten van zijn moeder. Zijn ouders beslisten om hem een bakkersopleiding te laten volgen.

 

Maar er brandde bij beiden een vuur van verlangen. Een verlangen om op de bühne te staan. Het stond dan ook in de sterren geschreven dat de wegen van deze twee bakkers elkaar moesten kruisen. In de theatervoorstelling "Eet Mij " van Theater FroeFroe gebeurde het onvermijdelijke: Peter en Jan samen op de bühne. De twee bakkers werden vrienden voor het leven. De twee bakkers werden acteurs.

 

De weg die ze beide hebben afgelegd willen ze graag met iedereen delen en dat resulteert in een muzikaal theaterstuk, een voorstelling met liedjes en teksten over vroeger en nu. Een voorstelling die er ooit moest komen, want eigenlijk zijn zij twee bakteurs.

 

Acteurs: Peter Thyssen & Jan Van Looveren

Band: Jan Ceulemans (gitaar/bas/mandoline), Wout Michielsen (drum), Jo Cassiers (gitaar), Sven Van den Wyngaert (toetsen)

Tourdata: najaar 2014, 2015 en 2016

Meer info: www.bostonvzw.be