Sven Van Den Wyngaert

Frontzanger Dries De Vis & zijn “Belgen” brengen Nederlandstalige popsongs uit Vlaanderen en Nederland die recht uit het hart komen. Liedjes die werkelijk iedereen kan meezingen. Met een overdosis aan enthousiasme, leuke samenzangen en een portie stevige kloten doorprikken ze het repertoire van Clouseau, Raymond V.H.G., Gorki, Doe Maar, Bazart...

 

De band bestaat stuk voor stuk uit jong geweld die als geen ander weten het publiek te bespelen. Haal de dansschoenen boven, smeer de kelen want met Dries & de Belgen is het feest!

 

De band wordt gedragen door frontzanger Dries De Vis. De Vis zette in 2006 zijn eerste stappen op het podium als ‘Pinokkio’ in de gelijknamige musical van Studio 100. Al snel volgenden musicals als ‘Kuifje de Zonnetempel’, en ‘The Never Ending Story’ waarin hij telkens een hoofdrol vertolkte. Hij volgde de opleiding Woord/Drama aan de!KUNSTHUMANIORA en de opleiding Kleinkust aan het Conservatorium van Antwerpen. Naast zanger zijn is Dries ook actief als acteur in het theater en de tv-wereld (Witse, Familie, GoGoGo, Nachtwacht, … ). Ook verleent hij zijn stem als stemacteur aan diverse reclamespots, series en films van o.a. Ketnet en Disney Channel. In 2017 was Dries één van de acht kandidaten in het humoristisch Eén-programma ‘Voor de Leeuwen’ met Bart Peeters. In 2018 werd Dries door Studio Brussel geselecteerd voor het traject ‘Studio Dada’ en mocht hij er zijn eigen radioprogramma presenteren. Hij kreeg ook de kans om op Tomorrowland en Pukkelpop te presenteren. In 2019 nam hij deel aan de Q-academy, waar hij gecoacht werd door Wim Oosterlinck.

 

Artiest: Dries De Vis
Band: Tim Tielemans (gitaar), Ralph Hermans (bas), Jens Cloots (gitaar), Senne De Vis (drum) en Sven Van den Wyngaert (toetsen, MD)

Speeldata: vanaf 2018
Boekingen: Make My Day